Bestellen

Invriezen

Het vlees wordt direct na verpakken ingevroren. We vriezen het snel in, zodat de kwaliteit van het vlees behouden blijft. Dit invriezen gaat sneller dan invriezen thuis. Daarom bij ons geen kristallen in het vlees die de structuur beschadigen. waardoor het vlees veel vocht verliest bij ontdooien. Het diepgevroren vlees wordt per post bezorgd.

Verpakken

Het vlees gaat diepgevroren in de isolatiezak en de zak gaat vervolgens in een recyclebare doos. Op het vlees wordt droogijs geplaatst (-78°C!). Hierdoor blijft het pakket diep bevroren, tot wel 48 uur lang. Deze periode is ruim voldoende om diepgevroren via de pakketdienst van PostNL verzonden te worden.

Vacuüm verpakking

Het vlees wordt vacuüm verpakt en snel diepgevroren. Vacuüm verpakken heeft een aantal belangrijke voordelen:

  • De kwaliteit van het vlees blijft hoog, ook diepgevroren. Dit komt door de afwezigheid van zuurstof die de geur, smaak en kleur kan beïnvloeden
  • Vaccuum is een hygiënische verpakking omdat het product afgesloten is.
  • De verpakking is compact. Dat is een voordeel bij het verzenden, maar ook in je vriezer
  • Bij het ontdooien komt er geen vocht uit de verpakking, wel zo hygiënisch in de koelkast.
  • U kunt vlees binnen een half uur ontdooien in water, als u vergeten bent vlees uit de vriezer te halen.

Het vlees kan door de afwezigheid voor zuurstof wel verkleuren. Als je het vlees uit de verpakking haalt, en er weer zuurstof bij kan, dan herstelt de kleur weer snel.

Verpakking recyclen

De doos is vrijwel geheel recyclebaar. Karton bij het oud papier, de zak die uit noppenfolie bestaat bij het plastic. Alleen de reflecterende laag, dun gemetalliseerd folie, moet je bij het restafval doen. Deze laag is eenvoudig te verwijderen. Je hoeft dus niet speciaal naar de gemeentewerf om het materiaal te laten recyclen zoals met de witte polystyreen dozen.

Prijs en gewicht

Het gewicht per pakje varieert wat. Het ene stukje vlees is wat zwaarder dan de andere. Daarom wegen we ieder doosje af. Een pakket van 5 kilo weegt minimaal 5,0 kilo. Zit het pakketgewicht er onder dan voegen we een pakje vlees toe. Zit het pakket er meer dan 300 gram overheen dan halen we er een pakje gehakt, worst of hamburger af.

In de shop staan gemiddelde gewichten vermeld, met daarbij de prijs van dat gewicht. Als je bestelling binnen is worden de producten gepakt. Per product kan het gewicht afwijken van het gewicht vermeld in de webwinkel! Maar, de totale factuur is minimaal gelijk aan het betaalde bedrag. Is de waarde hoger, dan heb je een meevaller. Mocht onverhoopt het bedrag lager zijn dan voegen we een extra product toe om het bedrag alsnog kloppend te maken.